Mgr Filip Kowalski
Absolwent Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu,studiów podyplomowych na kierunku Dietetyka i Planowanie Żywienia.Ukończył również studia magisterskie ze specjalnością Promocja Zdrowia i Socjoterapia na Uniwersytecie im.Adama Mickiewicza w Poznaniu oraz studia licencjackie na kierunku Wychowanie fizyczne z gimnastyką korekcyjno-kompensacyjną w Wyższej Szkole Edukacji i Terapii w Poznaniu.
Dietetyka to dziedzina,do której podchodzi w ujęciu interdyscyplinarnym.
Zagadnienia żywienia ciągle ewoluują stąd aktywnie uczestniczy w szkoleniach.
Posiadane certyfikaty:
-Zasady zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością.Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH-PIB
-BADANIE SKŁADU CIAŁA W PRAKTYCE DIETETYKA
-Analiza składu ciała metodą BIA-case study
-Dietoterapia w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych-najnowsze doniesienia dietetyczne
-Insulinooporność-praktyczna wiedza dla specjalistów
-Podstawy Dietoterapii w Insulinooporności
-Dietoterapia w PCOS
-DIETETYKA-MEDYCYNA-BIOCHEMIA-SPORT Aktualne trendy profesjonalnego wspomagania wysiłku fizycznego
-Dietetyka sportowa-różne drogi,jeden cel
-RACJONALNE ODCHUDZANIE-praktyka i teoria skutecznej redukcji masy ciała
-SUPRISING FACTS ABOUT SUPPLEMENTS
-X Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica
SPECJALIZACJA:
-nadwaga
-otyłość I stopnia
-nadciśnienie
-dyslipidemie (hipercholesterolemia,hipertriglicerydemia,hiperlipidemia mieszana)
-insulinooporność
-zespół metaboliczny
-niedoczynność tarczycy
-PCOS-Zespół policystycznych jajników
*żywienie sportowców(szczególnie trening oporowy)
Szczegółowe informacje: https://fk-dietetyka.pl/o-mnie/